Nieuw in 2024

Grote wakes

Speaker

Openingswake

Lofprijzing, delen rond het Woord van God, aanbidding van het Heilig Sacrament.

Vrijdag 15 maart om 19u30 in de Basiliek van Koekelberg.

Speaker

Wake "God is aan het werk"

Kom en ervaar de werking van de Heilige Geest in jouw leven! Lof, getuigenis, mogelijkheid om het gebed van broeders en zusters te ontvangen.

Zaterdag 16 maart om 20u30 in de Basiliek van Koekelberg.

Speaker

Wake "God is liefde en zendt ons"

Begeleide aanbiddingswake, biecht, voorstel van begeleide straatevangelisatie en mogelijkheid om het gebed van broeders en zusters te ontvangen.

Zaterdag 16 maart om 20u30 in de Sint-Bonifatiuskerk.

Speaker

Wake "Gelukkig wie zich op U verlaat"

Meditatieve wake in de geest van Taizé: vreugde, eenvoud, barmhartigheid. Tijd van gebed met begeleiding van liederen, gevolgd door een gezellige ontmoeting rond een kruidenthee.

Zaterdag 16 maart om 20u30 in de kerk O-L-Vrouw van Goede Bijstand

De wakes zijn open voor iedereen: nodig zoveel mogelijk mensen uit!

Traject rond geloofsopvoeding

Speaker

Missiecongres Brussel 2022

Dit jaar verwennen wij jullie ook met een specifiek traject rond geloofsopvoeding op zaterdag 16 maart 2024, opdat alle deelnemers met een hart voor kinderen, tieners en jongeren en bezorgd voor de opvoeding tot geloof, samen kunnen nadenken over de uitdagingen van jullie mooie missie. Een ontmoeting om jullie vreugde te delen, evenals jullie moeilijkheden, om vragen te stellen en goede ideeën te delen!

Die dag zal dynamisch en broederlijk zijn, zodat jullie een tijd van herbronning kunnen ervaren en met vernieuwde energie kunnen terugkeren!

Zaterdag 16 maart 2024
09u30 Panelgesprek "Opvoeden tot geloof vandaag: Kan het? Mag het?"
11u30 Eucharistieviering
13u Lunch - Ontmoeting tussen opvoeders: ouders, catechisten, leerkrachten
15u Workshops
17u Forum - gespreksgroepen
18u Einde traject geloofsopvoeding

Artistiek: Cross that Bridge (NL)

Speaker

Via een hedendaagse vertelling van het paasverhaal, eigentijdse liederen en evocatieve elementen nemen de bandleden van Cross that Bridge je gedurende een uur mee naar het Jeruzalem van 2000 jaar geleden. Zij zoomen in op alle hoogte- en dieptepunten tijdens de laatste dagen van Jezus’ aardse leven.


Deze paasevocatie maakt deel uit van een tournee doorheen Vlaamse parochies. Dit programma of een ander programma van de band kun je ook boeken voor je eigen parochie via info@crossthatbridge.be

Cross that Bridge: zaterdag 16 maart 2024 om 18u (1u30), Basiliek van Koekelberg.

Artistiek: "Welke vreugde in een tijd van grote ineenstortingen?" (FR)

Speaker

Artistieke catechese gepresenteerd door JEMM, het “Joyeuse Equipe Missionaire Mess'AJE”. Deze groep Belgische en Franse kunstenaars en docenten stelt een aanpak voor die vertrekt vanuit de wortels van het geloof – die van de mensen van de Bijbel en die van ons – en die leidt tot de ontmoeting van Jezus en de eerste christelijke gemeenschappen.

JEMM: zaterdag 16 maart om 15u, Basiliek van Koekelberg.

Artistiek: Les 5C (FR)

Speaker

“Les 5 C - Cardinal, Cancer, COVID, Clown, Coulisses”

Een Franstalige voorstelling geregisseerd en uitgevoerd door Luc Aerens, gebaseerd op de aangrijpende getuigenis van kardinaal De Kesel.

In het voorjaar van 2021 publiceerde kardinaal De Kesel in Pastoralia de getuigenis van de spirituele reis die hij maakte tijdens zijn behandeling voor kanker tijdens de COVID-crisis.

Geroerd en geraakt door deze aangrijpende tekst besluit Luc Aerens, permanent diaken en toneelschrijver, er een voorstelling van te maken. Alleen op het podium, in zijn clownskostuum, biedt hij een diepgaande reflectie op de mens, het lijden, het gebed en de hoop.

Les 5C: zaterdag 16 maart 2024 om 17u30 (1u), Basiliek van Koekelberg.

Broederlijk feestmaal

Speaker

«Gelukkig al wie zal deelnemen aan de maaltijd in het koninkrijk van God!” (Lc, 14, 15)

Dit jaar nodigt het Missiecongres jou uit om nu reeds de vreugde van het Koninkrijk van God te proeven door deel te nemen aan een groot broederlijk feestmaal, waar mensen uit alle lagen van de bevolking samenkomen!

Wat?

Een goede maaltijd in een mooie zaal, om elkaar te ontmoeten en samen te delen rond het Woord van God.

Wie?
Genodigden met zeer verschillende achtergronden: christenen, atheïsten of mensen met een ander geloof, mensen in moeilijke situaties (beproevingen, materiële armoede, isolement, ziekte, handicap, ...)

Wanneer en waar?

Zaterdag 16 maart 2024 om 18u30 in de crypte van de Basiliek van Koekelberg*

*De crypte van de basiliek heeft strikt genomen geen toegang voor personen met beperkte mobiliteit. Er kan echter een rolstoelhelling worden geïnstalleerd. Aarzel niet om ons te contacteren bij eventuele vragen!

Hoe?

  • Elke congresganger nodigt een niet-christen of een persoon in een moeilijke situatie uit. Hij biedt die persoon een maaltijd aan en gaat bij die persoon zitten. Hij is dan zowel gast als gastheer tijdens de maaltijd. 

  • Op de avond van het feestmaal verzamelen de deelnemers zich aan tafels van 6 tot 8 personen, onder begeleiding van een moderator. Naast het delen van een goede maaltijd worden ze uitgenodigd om van gedachten te wisselen omtrent een passage uit het Evangelie.

  • Aan het einde van de maaltijd kan elke congresganger zijn gast vergezellen naar de gebedswake in de basiliek.


Indien je dit wenst, kan je vanaf zaterdagmiddag reeds de voorbereiding op het broederlijk feestmaal mee beleven :

  • helpen bij het bereiden van de maaltijd;

  • helpen bij het inrichten van de zaal;

  • deelnemen aan een queeste (zoektocht) om mensen in precaire situaties te ontmoeten en uit te nodigen voor de maaltijd;

  • deelnemen aan de workshop “Evangelie naar het hart” om de passage van het Evangelie te ontdekken die tijdens het avondeten zal worden gedeeld.